Uređenje Garderobe

Nedavno smo sudjelovali u jednom izazovnom projektu uređenja prostora novog konceptualnog dućana u Martićevoj koji od travnja uljepšava naše živote, ali i živote naših garderoba. Površine u prostoru izvedene su Béton décoratif materijalom. Radi se o materijalu visoke čistoće s mehaničkim osobinama cementa u obliku morta ili betona.

Konceptualni dućan Garderoba, gletani beton TERRA SOL

Površine poda, zidova, namještaja i ostalih popratnih detalja ovog prostora uređene su gletanim betonom.

Kod nas se često za Béton décoratif koristi izraz gletani beton.
Gletani beton se nanosi slojevima, a nakon završetka uređenja prostora, proizvod je izvrsne otpornosti na habanje. Gletani beton se brzo suši, lagan je i može se pigmentirati. Moderan, industrijski izgled, ili topao i obiteljski, gletani beton nudi različite mogućnosti izvedbe. Moguće ga je primijeniti kod izrade ili renoviranja namještaja, na površinama zidova ili radnih površina u kuhinjama. Ujedno, na podovima je gletani beton izvrsno rješenje za svako moderno uređenje prostora.

Konceptualni dućan Garderoba, gletani beton TERRA SOL

Gletani beton je za ovaj projekt, u posebno nijansiranoj sivoj natur boji. Time je stvoren kontrast u odnosu na primarne predmete.

Uređenje garderobe potpuno je posvećeno ideji mjesta gdje se u ugodnoj atmosferi mogu isprobavati različite modne kolekcije, s dovoljno prostora i namjenski dizajniranim namještajem. Površina poda prilikom uređenja riješena je praktično i funkcionalno uz gletani beton. Osim površina podova, sa gletanim betonom su obrađene i površine zidova, cjelokupni namještaj te detalji koji su popratni sadržaj ovog butika. S takvim neutralnim površinama u podlozi dobiven je odličan kontrast u odnosu na primarne predmete, koji su zbog toga još više došli do izražaja.

Konceptualni dućan Garderoba, gletani beton TERRA SOL

Različite efekte i teksture na površinama koje obrađujemo sa Béton décoratif moguće je dobiti zahvaljujući njegovoj jednostavnoj primjeni.

Ana Ivančić, vlasnica novog konceptualnog dućana u Martićevoj u Zagreb je dovela zanimljivu kolekciju skandinavskih brendova i napominje njihov univerzalni karakter. Kako izgleda univerzalna skandinavska moda i kakav je to pod od gletanog betona provjerite u Martićevoj 17!

Više podataka o prostoru pročitajte na web stranicama: Fashion.hr – Novi zagrebački concept store dizajnom promovira slow-shopping, Buro 24/7 – U Zagrebu se otvara divna trgovina skandinavske mode – Garderoba

Foto: Damil Kalogjera