Uređenje spavaće sobe

Spavaće sobe su mjesta koja obično nisu izložena pogledima gostiju, ali lijepo uređena spavaća soba podiže kvalitetu našeg života. Ona mora biti mjesto u kome se osjećate ugodno i zato pri njezinom uređenju morate paziti i na sitne detalje.

Uredenje spavace sobe TERRA SOL

 

 

Za spavaću sobu važna je kvalitetna izolacija od buke, po mogućnosti vratima sobu odvojiti od ostalih prostorija kako bi u svakom trenutku osigurala odmor, uživanje i intimu. Uređenje spavaće sobe započinje odabirom prikladne boje. Ako niste sigurni koju boju želite, proučite preporuku feng shui stručnjaka koji smatraju kako određene boje odgovaraju određenim stranama svijeta. Za koju god se boju odlučili, koristite njezinu pastelnu, svjetliju nijansu.

Spavaća soba mora biti izolirana od buke, vratima odvojena od ostatka prostora, lijepo uređena za odmor, uživanje i intimu.

Ako osjećate kako vaša spavaća soba nije udobna i boravkom u njoj se ne opuštate dovoljno, najčešći razlog leži u njenoj prenatrpanosti namještajem. Kod uređenja spavaće sobe odabir kreveta je vrlo važan. Prije kupnje kreveta definirajte kakav krevet želite, odredite visinu, uzglavlje i odlučite od kakvog će materijala biti napravljen. Bračni krevet treba biti dovoljno velik kako bi na njemu udobno i uz dovoljno prostora spavale dvije osobe. Izbor madraca također je vrlo važan i ne štedite novac na njemu. O urednosti kreveta ovisi urednost sobe općenito, stoga krevet uredite što jednostavnije kako biste ga lakše i brže pospremali.

Ako se radi o malenoj sobi, izbjegavajte složene oblike, nametljive uzorke i zagasite tonove.

Kod uređenja spavaće sobe kombinirajte ormar s noćnim ormarićima i postavite ga u kut sobe. Pokraj kreveta postavite noćne ormariće sa svjetiljkama, a i na strop postavite podesive svjetiljke. Strop u spavaćoj sobi važniji je od ostalih stropova u kući, pa pripazite na njegovo održavanje.

Zid ili namještaj spavaće sobe možete urediti Beton dekoratif tehnikom, možete ih obraditi istim ili različitim efektom.

Iskoristite pogodnosti Beton dekorativ tehnike ukrašavanja zidova i odaberite neku od nijansi i izgleda zidova sa slika u galeriji. Fronte namještaja (npr. prednje strane na ormarima) možete obraditi istim dekorativnim premazom kao i detalj na zidu. To se može uz Dekor cement, koji dolazi u obliku fine mase obojane pigmentima i koja daje dekorativne premaze izuzetnog mat efekta ili na primjer uz Dekor metal. U samo nekoliko poteza dobit ćete jedinstven namještaj koji će uređenje spavaće sobe dovesti do savršenstva.

U posebnoj ponudi nudimo vam posebno izrađeni namještaj koji možete smjestiti pokraj uzglavlja kreveta.