MaterijaliDekor vapno - TERRA SOL

Mineralni mat završni premaz izrađen od vapna i prirodnih pigmenata (zemlje i oksida). Vapneni premaz može se koristiti kao boja za unutarnje ali i vanjske zidove.

Dekor vapno premaz za zid TERRA SOL

Vapno je prirodni premaz, površina prekrivena njime je ugodna na dodir, omogućava disanje zida, a vlazi u njemu dopušta da ispari.

Prirodna boja koja se primjenjuje se u dva ili tri sloja. Kod vanjske i unutarnje primjene Dekor Vapno je dostupno u raznim pastelnim nijansama (mogućnost nijansiranja prema upitu). Prirodne boje i prirodan interijer idealan je za alergičare. Vapneni premaz osigurava visoku poroznost, propustljiv je i sprječava pojavu kondenzacije. Omogućuje izmjenu plinova i “disanje” zidova, što je uvjet za njihovo dugo trajanje i kvalitetu životnog prostora. Radi se o prirodnoj ventilaciji koja kontrolira vlagu i kvalitetu zraka interijera čini boljom i ugodnijom.

Vapnene boje, ako se apliciraju na ispravan način postižu dug vijek trajanja, stoga se često koriste i prilikom obnove spomenika. Istražujemo li njihovu prvu upotrebu kroz povijest dolazimo do antičkih vremena kada su upravo vapnene boje bile najvažnije prilikom bojenja fasada. Vapno je supstanca koja je otporna na nepogodne vremenske utjecaje, a relativno jednostavna proizvodnja oduvijek je olakšavala njegovu primjenu. Riječ vapno staroslavenskog je podrijetla, vjerojatno dolazi od riječi vapa, što znači boja. Njegova upotreba je široka, od boja za zidova do kozmetike.

Vapneni premaz može se uglačati ili se može koristiti za postizanje grubljih površina uporabom metalne gladilice, može se nanijeti i kistom za efekt šaranja, dok će se obradom spužvom zrnca istaknuti na površini.

Osobine:

■ za unutrašnje i vanjske zidove
■ 2 ili 3 sloja
■ prirodni mat izgled

Kontakt
Pokaz materijala iz naše ponude je u prethodno dogovorenim terminima.
Sve vaše upite molimo da šaljete na našu e-mail adresu.
Društvene mreže

Copyright by Terra sol d.o.o.  All rights reserved.

error: