MaterijaliLijevani beton - TERRA SOL

Prilikom uređenja nekog prostora kažemo kako je pod najveći komad namještaja. To je površina koja treba biti izuzetno otporna, laka za održavanje i ono najvažnije lijepa i ugodna.

Lijevani beton TERRA SOL

Izgled površine poda veliki utjecaj ima na izgled ostalih detalja u prostoru.

Béton ciré, još jednog francuskog naziva Béton décoratif kod nas se prevodi kao Beton dekorativ ili Ulašteni beton. On u svojoj konačnici može biti gletani ili lijevani, a razlika je u debljini obloge koja može biti do 2 mm gletanog betona odnosno između 5 i 12 mm u slučaju lijevanog. Pijesak, pigmenti i cement reagiraju u doticaju s vodom i stvaraju tvrdu mineralnu oblogu koja se vrlo brzo suši. S obzirom na to da je u tekućem obliku jako brzo se aplicira na velikim površinama. Mjesta spajanja (fuge) upotrebljavaju se tek na svakih 50 m2. Nakon sušenja stvara čvrstu površinu visine 5 mm.

Lijevani beton se često koristio za velike površine industrijskih postrojenja, kasnije je u upotrebi bio u prostorima poput potkrovlja, no zbog svog atraktivnog izgleda i estetskih kvaliteta postao je jedan od najčešćih materijala prilikom renoviranja i uređenja različitih površina, od poda preko bazena do radnih površina.

Ovaj materijal se poigrava svjetlom, prilagođuje arhitekturi mjesta te donosi čistoću i nijanse nježnim i dubokim bojama. Konačni izgled ovisi o pripremi, boji i nanošenju.

Kontakt
Pokaz materijala iz naše ponude je u prethodno dogovorenim terminima.
Sve vaše upite molimo da šaljete na našu e-mail adresu.
Društvene mreže

Copyright by Terra sol d.o.o.  All rights reserved.

error: