ProizvodiZidne i podne obloge - TERRA SOL

Kamene kuće i sitne popločane ulice krase prostor Mediterana od Antike. I mi smo sa svojom zemljom dio te priče, i svake godine u ljetnim razdobljima nastojimo ukrasti vremenu par dana kako bi uživali u starim, malim i kamenim gradskim sredinama otoka i gradova jadranskoga mora. Brdovita Istra, šumoviti Rab, daleka Korčula ili gospodski Dubrovnik, svi oni satkani su od kamenih detalja koji čine danas tako poznate cjeline.

Zidne i podne obloge lijevani kamen TERRA SOL

Kamen je tradicionalni građevinski materijal koji se oduvijek koristio za oblaganje zidova, podova, stepenica, stupova ili površina bazena.

Kamen se u graditeljstvu koristo daleko u povijest. Prva oruđa čovjeka nastala su od kamena, kao i zidovi nastambi i obiteljskih zajednica. Kamen je uvijek čuvao i tijelo i dušu, toplinu i svježinu. Naš lijevani kamen izrađen je od mljevenog vapnenca i bijelog cementa. Jedan je od najpoznatijih proizvoda iz kategorije prirodnog kamena, a to je postigao upravo zahvaljujući svom sastavu. Francuska proizvodnja, istančan osjet za dizajn i kvalitetu stvorila je standard suvremenog stila i modernog uređenja interijera i eksterijera. Za dobar kamen važni su minerali, vapnenac je obogaćen kalcitom, a cement je široko primjenjiv građevinski materijal i idealno vezivo. Upotrebom ovakvog kamena štedimo na eksploataciji mineralnih sirovina i energije, te smanjujemo negativan utjecaj na okoliš.

Lijevani kamen može biti obojen i tako se potpuno uklopiti u vaš vrt, okućnicu i dom.

Osim prirodnog izgleda lijevani kamen može biti i obojen, a u ponudi imamo veliki izbor tonova i nijansi. Od sive do boje čokolade, ili pak moderne nijanse ljubičaste. Kamen se može postavljati na pod ili zid, ali i poneki detalj iz prostora može biti od kamena. Kakva vaza za cvijeće, klupica ili čak imitacija blokova od opeke, u prostor mogu unijeti još topline i sklada.

Kamen je čist, lako se održava i dugotrajan je proizvod, a kao takav je uvijek isplativa investicija. Lijevani kamen ne mora izgledati kao kamen. Može izgledati kao drvo ili pijesak i dati notu vanjskog svijeta unutar vlastitih zidova. Kamenom se mogu obložiti fasade zidova, unutrašnjost ili rub bazena, malena staza do kućice s vrtnim alatom ili unutrašnji zid nekog prostora. Roštilj od lijevanog kamena mjesto je za stvaranje najzabavnijih uspomena i ugodno opuštanje.

Vjerujemo kako ćete biti sretni i zadovoljni jednom kada vaš zid ili pod bude gotov.

Kamen osigurava ugodnu atmosferu za život, nudi toplinu i kvalitetu života. Omogućuje ostvarenje zanimljivih efekata, a dobro se slaže i s ostalim prirodnim elementima kao drvo ili opeka, ali i s modernim materijalima i detaljima za uređenje doma ili okućnice. Upotrijebiti se može za uređenje interijera i eksterijera, no i s kamenim oblogama treba biti umjeren. Razmišljanje i planiranje prostora mora biti polazna točka svakog uređenja, kako bi dugo i ugodno uživali u svojim odlukama.

Moderna obrada kamena i tradicionalno uređenje kombinacija je koja ostvaruje zavidne rezultate. Pogledajte galeriju fotografija i kataloge iz priloga, možda dobijete kakvu ideju. Za ostalo, mi smo vam na raspolaganju!

Pogledajte katalog 1 i katalog 2.

Kontakt
Pokaz materijala iz naše ponude je u prethodno dogovorenim terminima.
Sve vaše upite molimo da šaljete na našu e-mail adresu.
Društvene mreže

Copyright by Terra sol d.o.o.  All rights reserved.

error: