SavjetiOdabir boja za uređenje - TERRA SOL

Prilikom odabira boja za uređenje prostora važno je poznavati osnovna pravila skladanja boja. Plava i zelena boja za uređenje zidova u prostoru se lijepo slažu, kao i zelena s narančastom i žutom. Narančasta je također odlična u kombinaciji sa smeđom. Različiti stilovi za uređenje prostora i odabir boja mogući su, bez obzira koristimo li Béton ciré (Béton décoratif) ili Dekor boje.

Odabir boja za uredenje prostora TERRA SOL

Prilikom odabira boje za uređenje prostora važno je poznavati osnovna pravila skladanja boja, upoznati se s različitim stilovima uređenja i kriterijima prilikom donošenja odluka.

Na primjer, za uređenje spavaće sobe može se odabrati djevičansko-bijela boja gdje je lijevani beton na podu, a na zidu dekor cement. Također zidnu površinu možete urediti zidnom dekor bojom. Soba s malo prirodnog svijetla, koja nema prozor ili je okrenuta prema sjeveru i dalje će biti tamna čak i ako se oboji u bijelu boju. Prema tome, ovisno o funkciji sobe (radna soba, spavaća soba, kuhinja…) za uređenje prostora dobro je koristiti tamne nijanse, jer će velike površine obojene u tamnu boju povećati izvor svjetla (zidne svjetiljke ili lampe).

Odabirom boja za uređenje prostora, koje su tamnije i mat osiguravamo apsorbiranje više dnevnog svjetla koje povoljno utječe na naše zdravlje i kvalitetu života.

Trendovi u uređenju prostora interijera i odabiru boja osvježavaju se svake godine i uvijek ih možete iskoristiti kao inspiraciju prilikom uređenja doma i adaptacije malih i velikih prostora. Uz specijalne boje posebne namjene danas se sve više traži povratak korijenima, jednostavnosti i prirodnosti. Interpretacija dizajnera interijera ovog trenda upućuje na povratak materijalima koji su nerafinirani kao što je to gletani beton (dekorativnih betona) i smirujući kao dekor vapno.

Dekorativni beton i specijalne boje za zidove posebne namjene prostoru daju praktičnu korist, hladne boje (plava, ljubičasta) smiruju i ublažuju prostor, a žuta i crvena inspiriraju energijom i bude kreativnost.

Različite kombinacije i odabir boja kreira stil uređenja, ali dozvoljava i igranje s izgledom volumena prostorije. Uporaba više boja za uređenje u istoj prostoriji može smanjiti prostor. Kako biste to izbjegli možete koristiti nekoliko nijansi iste boje u jednoj prostoriji. Na primjer, raspon sive boje za beton (kositar, srebro, čelik, biserno siva, mišje siva, itd.) stvorit će predivnu igru svijetla i sjene bez obzira na vrijeme i količinu sunčevog odnosno dnevnog svjetla. Nitko od nas ne vidi boje na isti način, ali ako krećete u projekt unutarnjeg uređenja prostora, korisno je biti upućen u njihove određene karakteristike.

Kako bi konačni odabir bila savršena boja za uređenje, proučite pravila sklada boja, sitnice koje treba izbjegavati, različite stilove i kriterije u donošenju odluka. Kontaktirajte nas za savjet o odabiru boja za uređenje prostora i dogovorite termin koji vam najviše odgovara.

Kontakt
Pokaz materijala iz naše ponude je u prethodno dogovorenim terminima.
Sve vaše upite molimo da šaljete na našu e-mail adresu.
Društvene mreže

Copyright by Terra sol d.o.o.  All rights reserved.

error: