SavjetiUređenje male kupaonice - TERRA SOL

Na prvi pogled uređenje male kupaonice može se činiti kao lagan zadatak. Ipak to zahtijeva puno više razmišljanja i truda od uređenja velikih kupaona. Jedna je ipak bitna prednost malih kupaonica: ne morate štedjeti na kvaliteti materijala koji ćete upotrijebiti za zidne i podne obloge. Zaista par kvadrata Béton décoratif materijala neće mnogo pogoditi vaš budžet. Odaberite detalj namještaja ili zida koji vam se sviđa i kontaktirajte nas slobodno. Pružamo savjete besplatno!

Uredenje male kupaonice TERRA SOL

 

Tri su osnovna pravila pri uređenju male kupaone: minimalizam, svijetle boje i održavanje kupaonice urednom.

Namještaj izradite po mjeri, a raspored sanitarija smjestite uza sam zid. Ne morate se zadržati samo na uobičajenim materijalima za elemente, već možete iskoristiti npr. Béton ciré, béton décoratif kao prekrasan detalj malog prostora. Prozirna klizna vrata ili vrata koja se otvaraju prema unutra bolje su rješenje za uređenje male kupaonice, a idealna su i za kupaonski namještaj kao i za sama ulazna vrata kupaonice.
Pri uređenju male kupaone pripazite na odabir umivaonika. Mali umivaonici ne znače malu funkcionalnost, a mogu biti u sklopu kupaonskog ormarića (nasadni), samostojeći i zidni. Potrudite se da umivaonik uklopite u dizajn kupaonice. Betonski umivaonici odlični su za postizanje industrijskog izgleda, a vintage izgled postići ćete metalnim umivaonicima. Ogledalo može biti klasično iznad umivaonika, ali veće ogledalo, čija dužina seže do poda vizualno će povećati prostor male kupaonice.

Police bi trebale biti jednostavne, a mogu biti zatvorene ili otvorene. Investirajte u radijatore ljestve koji osim što griju kupaonu, suše vlažne i mokre ručnike. Ako se u kupaonici nalazi bojler ili perilica rublja, premjestite ih u neku drugu prostoriju.

Pri uređenju male kupaone koristite svijetle boje.

Za pod i zidne obloge u kupaoni uobičajeno se koriste keramičke pločice, ali razmislite o tušu ili nekom drugom detalju izrađenom u betonu u jarkoj boji ili s metalnom patinom. To može biti odličan jedinstven detalj u prostoru, ali i veoma praktičan. Ravne linije elemenata obloženih Béton décoratif materijalom olakšat će vam čišćenje i održavanje prostora male kupaonice.
Ako ipak želite pločice, one bi morale biti manjih dimenzija ili mozaik, jer stvaraju osjećaj povećanja prostora zida. Osim bijele boje možete koristiti igru s različitim komplementarnim bojama, ali izbjegavajte tamne nijanse koje guše prostor. Pri uređenju male kupaonice možete se zaigrati pa staviti tamnu nijansu pločica za pod, a svjetliju na zidove. Pripazite i na uzorak: vodoravan uzorak na pločicama širi prostor, a okomiti naglašava visinu.

Mala kupaonica traži što više prirodnog svijetla, a ako njega nema, pazite kod odabira umjetnog.

Uz centralno rasvjetno tijelo na stropu dobro je imati i manja pomoćna svjetla iznad umivaonika i ogledala ili u samom kupaonskom ormariću. Rasvjeta mora slijediti stil kupaone, pa ne štedite na tim detaljima.
Mala kupaonica može se urediti sa stilom, ali mora zadržati funkcionalnost. I na kraju, održavajte kupaonu urednom te stvari i razne bočice pospremite u ormariće.

Kontakt
Pokaz materijala iz naše ponude je u prethodno dogovorenim terminima.
Sve vaše upite molimo da šaljete na našu e-mail adresu.
Društvene mreže

Copyright by Terra sol d.o.o.  All rights reserved.

error: