ProizvodiOkov za stolariju i namještaj - TERRA SOL

Ideja okova na vratima ili namještaju u mislima nas vodi u mediteranske kuće i vrtove skrivene iza teških ali atraktivnih starinskih vrata, prepunih lavande i poljskog cvijeća. Okovi kakvi su se koristili u šesnaestom stoljeću u britanskim gradskim sredinama, bili su unikatni, od izdržljivih materijala od kojih su neki trajali i traju već stoljećima. To je stil uređenja koji nas i danas inspirira, kako prilikom uređenja novih prostora, tako i prilikom renoviranja kulturne baštine i starinskih građevina.

Okov za stolariju i namjestaj TERRA SOL

Unikatni proizvodi koji su dizajnirani za restauraciju povijesnih objekata, poštujući tradicionalne tehnike obrade.

Građevine koje smo mi naslijedili, a društva prije nas gradila, odražavaju obrtničke vještine i dostupne materijale određenog vremena. Pročelja kuća, stolarija i namještaj oduvijek su bili važni detalji prilikom uređenja i uvijek su odisali određenim stilovima, težnjama, čak i osobnim hirovima. Danas smo prilikom renoviranja starih prostora pod posebnim pritiskom, jer neprilagođen detalj može potpuno narušiti ono što želimo vidjeti. Važno je razumjeti prostor i njegove sastavne elemente i onda se upustiti u uređenje.

Kvake, ručke, ključanice, vješalice za kapute, karniše svakodnevni su dijelovi naših domova koji mogu biti poseban detalj i ostavljati snažan dojam svojom pojavom. Unikatni proizvodi koji su dizajnirani za restauraciju povijesnih objekata, poštujući tradicionalne tehnike obrade, izrađeni su prema današnjim standardima kvalitete. Proizvodi se izrađuju pojedinačno i svaki je on njih mala umjetnost za sebe.

Proizvodi se izrađuju pojedinačno i svaki je on njih mala umjetnost za sebe. Završni sloj se izvodi tradicionalnim postupkom, a varijacije su različite.

Završni sloj se izvode tradicionalnim postupkom; proizvodi sa završnim slojem rđe (ruzine) su patinirani smeđim voskom, varijacije u bojama među predmetima su karakteristike završnog sloja – linija klasik, proizvodi od kovanog željeza i mesinga.

Ovdje vam želimo informativno prikazati osnovnu podjelu proizvoda koji su u ponudi, a ona ovisi o načinu izrade i završnoj obradi. Zbog velikog asortimana, čak i unutar kataloga proizvodi su prikazani u osnovnim oblicima, a fotografije prikazane na našim stranicama odabrali smo nasumičnim odabirom kako biste okvirno vidjeli o kakvim proizvodima je riječ. Za liniju antik, proizvode od lijevanog željeza i mesinga karakterističan je završni sloj pjeskarenog željeza i mesinga (mjedi). Proces proizvodnje je također tradicionalan, a svaki izrađeni predmet unikat.

S obzirom na to da se proizvodi naručuju u dijelovima, imate mogućnost da pojedini model naručite prema vašoj kombinaciji “finiša” u kojima je taj model dostupan. Stoga se nemojte ustručavati konzultirati nas ako vas bilo što zanima. Katalog možete preuzeti ovdje.

linija porculan su proizvodi u izvedbi s porculanom.

Sve dekoracije, izvedene na porculanu se ručno oslikavaju. Većina proizvoda je dostupna u više varijanti, pa ako vam se sviđa osnovni model slobodno nas konzultirajte za njegove varijacije i daljnje informacije.

Ako ste u potrazi za takvim proizvodima, pogledajte katalog okova sa osnovnim modelima koje vam možemo ponuditi.

Kontakt
Pokaz materijala iz naše ponude je u prethodno dogovorenim terminima.
Sve vaše upite molimo da šaljete na našu e-mail adresu.
Društvene mreže

Copyright by Terra sol d.o.o.  All rights reserved.

error: