ProizvodiUgradnja zidnih obloga - TERRA SOL

Prilikom renoviranja i uređenja nekog prostora svi uvijek težimo postizanju najboljih rezultata. Od praktičnih detalja, preko odabira odgovarajućeg dizajna do postupka ugradnje, uvijek je preporuka koristiti provjerene materijale od najboljih proizvođača.

Ugradnja zidnih obloga lijevani kamen TERRA SOL

Prilikom postavljanja zidnih obloga prvo se postavljaju elementi poput nadvoja ili klupčica.

Dekorativni zidovi i upotreba kamena prilikom uređenja interijera ili eksterijera u naš dojam o prostoru unosi dašak luksuza na prirodan i topao način.

Lijevani kamen i proizvodi načinjeni na ovaj način mogu se postavljati na površinama unutrašnjih zidova, ali i uklopiti u izgled prilikom uređenja okućnice, terase, vrta ili balkona. Lijevani kamen se prema potrebi može rezati kutnom brusilicom (reznom pločom za kamen ili dijamantnim diskom). Kako bi trag reza bio manje vidljiv, odnosno kako bi efekt klesanog kamena bio potpun, odrezane rubove lagano odbiti (“otucati”) čekićem.

Kako bi se potpuno približili prirodnom izgledu kamena rubove oblikujte laganim udaranjem čekića.

Za potpunu zaštitu prilikom vanjskog uređenja (eksterijeru) savjetujemo upotrebu vodoodbojnog premaza. Prije svake ugradnje treba provjeriti podlogu, koja mora biti adekvatno pripremljena za lijepljenje obloga, odnosno mora biti kompaktna, čvrsta, bez prašine, masnoća i bez slojeva koji se ljušte.
Ako je bilo potrebno i podloga je očišćena, možete površine na koje ćete stavljati obloge (po potrebi) premazati i temeljnim premazom.

Koristite samo proizvode određenog proizvođača, to će osigurati najbolje rezultate te ćete moći i iskoristiti garanciju ukoliko bude potrebno.
Kod postavljanja zidnih obloga prvo se postavljaju elementi poput nadvoja, ugaonih elemenata, klupčica itd., a zatim se plohe između oblažu zidnim kamenom ili se postavlja opeka.

Kontakt
Pokaz materijala iz naše ponude je u prethodno dogovorenim terminima.
Sve vaše upite molimo da šaljete na našu e-mail adresu.
Društvene mreže

Copyright by Terra sol d.o.o.  All rights reserved.

error: