SavjetiUređenje terase - TERRA SOL

Uređenje terase traži pažljivo planiranje i odabir svakog potrebnog detalja. Nakon zime prvo obnovite boju ograde, zida i podne obloge. A onda pažljivo odaberite ukrasno bilje, jer upravo ono je bitno za dobar ugođaj terase.
U galeriji pogledajte uređenja terase po našem izboru. Odaberite neki detalj ili stil uređenja terase i krenite na posao!

Uredenje terase TERRA SOL

 

Planirajte uređenje terase i posebno birajte detalje. U galeriji pogledajte najbolje ideje po našem izboru.

Ako ste se odlučili za detaljno uređenje terase, prvo odaberite optimalnu podnu oblogu. Najnoviji trend u uređenju terasa je dekorativni betonski pod Béton décoratif. Zbog nepropusnosti vode i jednostavnog održavanja ova vrsta poda posebno je pogodna za vanjske prostore. Ove podove odlikuje jednostavnost održavanja jer nema fuga ni rešetki a dugotrajni su i čvrsti. Možete ih odabrati u kojoj god boji želite i tijekom vremena ona se neće promijeniti. Isto tako, možete odabrati poseban jedinstven dizajn njihove površine. Ogradu, ako je zahrđala, se prvo čisti žičanom četkom, a na zahrđala područja, za uspješnu i dugotrajnu borbu protiv hrđe, treba nanijeti temeljni premaz, a nakon toga premazati bojom u dva sloja. Boja zidova nek je usklađena s bojom podova i ograde, a preporuka je odabir svjetlijih tonova boja.

Dekorativni betonski pod najnoviji je trend u uređenju terasa i balkona. Ne propušta vodu i jednostavno se održava.

Nakon što ste odabrali pod, krenite u odabir namještaja za uređenje terase. Pripazite da je otporan na vremenske uvjete, udoban, stabilan, prikladan za sjedenje i lak za održavanje. Preporučujemo ne bacajte stari namještaj već ga obnovite. Premažite ga dekorativnim betonskim premazima u raznim bojama i dobit ćete posve nov, postojan i dugotrajan komad namještaja.

Drveni namještaj od tikovine dobar je odabir, jer je to drvo trajno i otporno na vlagu. Ostale vrste drveta potrebno je premazivati zaštitnim sredstvima, bojom i lakom. Izbjegavajte namještaj od trstike, ratana i bambusa jer je osjetljiv na vlagu. Namještaj na terasi može biti i od aluminija i kovanog željeza, ali je neprikladan za sjedenje bez jastučića.

Uređenje terase završite biranjem detalja poput tepiha, jastuka, posuda za cvijeće i samih biljaka ili cvijeća.

Izbor biljaka prvenstveno ovisi o podneblju u kojem uređujete terasu i orijentaciji prostora prema suncu. Prije sadnje odaberite posude u kojima ćete ih smjestiti, a one bi trebale biti u skladu sa stilom uređenja terase (bojom cvjetova, zidova i podne obloge).

Kontakt
Pokaz materijala iz naše ponude je u prethodno dogovorenim terminima.
Sve vaše upite molimo da šaljete na našu e-mail adresu.
Društvene mreže

Copyright by Terra sol d.o.o.  All rights reserved.

error: